Psykopaten aner ikke hvilken relasjon dere har

I min bok “Men tankene mine får du aldri” så skriver jeg om en kvinne jeg møtte gjennom en fritidsaktivitet. Vi var en stor gruppe, og jeg var venn med instruktøren, men ikke med denne kvinnen. Hun var kun en av mange som deltok i denne aktiviteten, og jeg hadde intet med henne å gjøre utover de kveldene det var samling. Det gikk heller ikke lang tid innen jeg merket at jeg ikke likte denne kvinnen. Hun var dominerende og tok stor plass. Etter at hun en kveld dyttet meg så hardt at jeg fikk nakkesleng, under påskudd av “lek” (aktiviteten inkluderte fysiske øvelser), så slettet jeg henne fra facebook. Kun det. Jeg gjorde intet stort nummer av at jeg mislikte henne.

Som jeg skriver i boken, så gikk det ikke lang tid innen hun oppdaget at hun var slettet (typisk narsissistisk trekk, de har hele tiden “vareopptelling”, også på sosiale medier). Hun sendte meg en melding. Den lød “jeg ser at vi ikke er venner på FB lenger. Det må ha skjedd en feil. Legger deg til som venn igjen jeg”.

Jeg aksepterte ikke hennes nye venneforespørsel. Denne kvinnen var kun en bekjent, og jeg ønsket ikke at hun skulle ha innblikk i hva jeg foretok meg. Men jeg tenkte lenge på meldingen hun hadde sendt. “Det må ha skjedd en feil”. To ting slo meg. 1) Det virket som hun ikke fattet hvor mislikt hun var (jeg var ikke den eneste som reagerte negativt på henne), og 2) det virket som hun heller ikke fattet at vi ikke var nære venner, kun bekjente i kraft av å dele fritidsaktivitet – som del av en stor gruppe. Jeg tenkte “vi står hverandre ikke nær nok til å lage noen stor sak av hvorvidt vi er venner på facebook eller ei”.

Normale mennesker har en sosial radar som fanger opp distansen i relasjonen. Akkurat som en tradisjonell radar så fanger den opp hvem som står oss nær, hvem som står oss fjern, og legger forventningene deretter. For eksempel så ville jeg ikke forvente at en bekjent, en fjern slektning eller en kollega dukket opp i min fødselsdag. Derimot ville jeg forvente at min beste venn, min kjæreste og mine foreldre gjorde det. Jeg ville reagere med til dels sterke følelser hvis de nærmeste ikke dukket opp, men med undring og mistro hvis en kollega – som jeg ikke hadde invitert – gjorde det.

Vår radar forteller oss hvor vi står i forhold til andre.

Vi vet det intuitivt. Likevel finnes det enkelte unntak hvor jeg anbefaler at man bekrefter relasjonen verbalt. For eksempel er det viktig å fastslå hvorvidt man er kjæreste med noen eller ikke, og at det er gjensidig, fordi det innebærer spesifikke forpliktelser å være kjærester. Det blir veldig feil hvis den ene parten tror man er kjærester, mens motparten ikke tror det. Det kan også være en god ide å verbalt kommunisere at man er “bestevenn” med noen (selv om det kan oppfattes litt barnslig), fordi det forventes en spesiell form for lojalitet å være beste venner.

På den annen side er det ikke naturlig å kommunisere det samme med foreldre. Som far/mor og barn står man implisitt nær hverandre. Det er dette som skaper komplikasjoner i de tilfellene hvor man ikke føler spesiell tilknytning til egne foreldre eller eget barn. Man tror noe er “feil” ved en selv. I disse tilfellene må det motsatte kommuniseres; “jeg føler meg fremmed for min egen mor”. Akkurat dette har jo barn av narsissistiske foreldre følt mye på.

Nettopp fordi vår sosiale radar er så finjustert, så oppstår det av og til komplikasjoner, frustrasjoner og konflikter. Spesielt hvis vi har plassert noen et annet sted enn hvor de har plassert oss. Jeg tror de fleste har opplevd at noen du trodde var en god venn, oppførte seg illojalt eller ikke lot høre fra seg. Dette trenger ikke være en forstyrret person. Men det kan være fordi vedkommende har plassert deg mer perifert enn du har plassert dem. Da vil det oppstå forskjellige forventninger til hverandre, i tillegg til pinlige og kleine situasjoner når det går opp for begge at dere har plassert hverandre med forskjellig avstand til “kjernen” (der de aller nærmeste står).

Kanskje har du også opplevd det motsatte, at en person du har oppfattet som bekjent eller “fjern venn” kontakter deg daglig, enten ved fysisk oppmøte eller i telefonen. Du føler du er nødt til å avvise vedkommende for det føles ikke passende at dere er så mye sammen. Du vet ikke hvorfor du opplever vedkommende som påtrengende, men grunnen er at radaren din har plassert ham eller henne nokså langt ute i vennesfæren, og det samsvarer ikke med hvor han/hun har plassert deg.

Ytterligere et eksempel er når du trenger en tjeneste. Du scroller raskt gjennom ditt nettverk for ditt indre, for å finne en du kan be om hjelp. Og nesten ubevisst så forkaster du kandidater. Dette gjør du fordi du ikke står dem nær nok til å be om en tjeneste. Du bruker ikke lang tid på å analysere hver og en, du bare vet intuitivt hvem du kan spørre og hvem du ikke bør spørre. Det er også avhengig av størrelsen på tjenesten. Hvis det kun dreier seg om et spørsmål eller faglig rådgivning, så kan du bevege deg langt ut i periferien av vennesfæren. Hvis det derimot dreier seg om rådgivning av personlig art, pengespørsmål eller store tjenester som er krevende, så beveger du deg tettere på kjernen for å finne kandidater. Du vet at motparten vil reagere negativt hvis du ber om en større tjeneste enn avstanden mellom dere tillater. Dette er en innebygd kunnskap som “avstandsradaren” hjelper deg med.

Selv om radaren av og til skaper konflikt, så er den essensiell for å navigere oss i det sosiale livet.

Det er dette sosial intelligens handler om. Derfor er sosialisering viktig, fordi sosialisering perfeksjonerer radaren.

Psykopaten har ikke denne radaren. Det er derfor de virrer rundt, vekselvis fjerner seg og nærmer seg, og blander kortene – som kvinnen i fritidsaktiviteten. Man vet aldri hvor man har dem. I prosessen forvirrer de objektet, som i det ene øyeblikket opplever dem som en kjæreste, i det neste øyeblikket en fremmed, i det tredje som en kompis og så videre. Joda, forvirringen er kalkulert og manipulert. Men ikke bare, for psykopaten aner rett og slett ikke hvilken relasjon dere har. De mangler radar og antenner.

Dessverre gjelder også dette psykopatiske foreldre. Rollene barna må innta snur etter hva forelderen trenger der og da. Man hører av og til utsagn som “hun var forelder for sin far” eller “hun behandlet sin sønn som ektemann etter at hun ble enke”. Eller man observerer foreldre som er altfor mye “kompis” med barna, i en slik grad at det går på tvers av foreldrerollen. Bak slike historier står ofte en narsissistisk forelder.

Deres barn vokser opp i en forvirringstilstand, nettopp fordi de er usikre på hvem foreldrene er og hvilket forhold de har til dem. Denne forvirringen tar de med seg inn i voksenlivet hvor det kan bli vanskelig å etablere stabile relasjoner til venner og kjærester – ikke fordi barna også er psykopatiske, men fordi de er usikre på hvor et vennskap slutter og hvor et kjæresteforhold begynner.

 

Filmtips til denne teksten;

“Greta” er en psykologisk thriller fra 2018, med Chloe Moretz og Isabelle Huppert i hovedrollene. Den handler om den snille og godtroende Frances (Moretz) som finner en tapt veske på t-banen. I vesken ligger navn og adresse til eieren, og Frances oppsøker eieren for å levere vesken tilbake. Eieren – Greta – ønsker å utvikle et vennskap med Frances, som Frances først omfavner, men senere forsøker å trekke seg unna når Greta blir for påtrengende.

Filmen gjør som alle Hollywood-filmer, den går for langt til å bli et seriøst studie i psykopati, med klisjeer og vold. Men den lykkes i å på en troverdig måte skildre hva som skjer i Frances sitt indre når hun oppdager at Greta, som egentlig kun er en bekjent, ikke finner sin plass som nettopp bekjent og går for langt. Her fungerer Frances sin samboer og beste venn Erica som en dialogpartner hvor Frances først idealiserer sin venninne Greta. Erica advarer Frances; “dere er for mye sammen, du kjenner henne knapt”. Ericas radar er intakt. Frances lytter i begynnelsen ikke til sin radar, fordi hun er naiv og tenker det beste om alle. Lyder kjent?

Filmen anbefales. Terningkast 4 som underholdning, terningkast 5 som relevans til denne teksten.

29 kommentarer
    1. Dette har jeg også stusset på. Veldig tidlig inn i relasjonen blir det forventet et nivå av nærhet som egentlig ikke ville vært naturlig før om noen måneder/år. Kanskje man allerede første uka blir invitert med på en romantisk ferie, eller hjem for å treffe foreldre. Uttalelser som “du er den jeg skal gifte meg og få barn med”, eller “det er oss to mot verden” (klassiker det der, haha). Man vet med hele seg at det er for tidlig. Men så blir man vant til det, man tilpasser seg, kanske man tilogmed synes det er litt fint! Lidenskap, stormende kjærlighet og alt det der. Så man forholder seg til at det er slik relasjonen er, før alt snus om og man innser at man egentlig er i kategorien “fremmed”. Og har vært det hele tiden. Man er ikke nær nok til å bli invitert på fest med venner eller lagt til på facebook. Hen har fortsatt å treffe andre hele tiden, eller avlyser avtaler med deg for ting som frister mer i øyeblikket. Kanskje det blir helt stille noen dager. Så føler man seg litt dum for å ha forventet mer av relasjonen. Man visste jo instinktivt at det var noe rart med det tempoet, og når P påpeker at man ikke blir kjærester etter så kort tid, har hen jo rett! Selv om alt av ord og handlinger fra hens side tydet på noe annet. Så – man tilpasser seg den nye definisjonen. Vi er bekjente +. Men da kommer det reaksjoner på det også – for vi er jo bestevenner, må vite! “Hvorfor er du så kald? Det finnes vel ikke avstand mellom oss, vi har jo kommet så nær hverandre! Ingen kjenner meg så godt som deg. Jeg åpner meg aldri for folk, men det er noe helt spesielt med deg (ehm, klassiker det også)”. Men et vennskap er ikke et vennskap. Som påpekt i blogginnlegget er det en helt umulig sammenblanding av ALT som gjør relasjonen svært utfordrende å forholde seg til. Særlig når det endrer seg fra dag til dag og avhenger av alt fra humør, sexlyst, vær, jobb, andre “venner” osv.

      Jeg forsøkte såå mange ganger å ha en fornuftig prat om dette med min P/N. Jeg hadde ingen interesse av å presse han inn i noe som helst, men var lei av å ha feil forventninger til relasjonen. Jeg ba om at vi måtte bestemme oss for å være enten kjærester eller venner – eller bare avslutte (gjerne!). Under de samtalene fikk jeg alltid følelsen av at vi respekterte og lyttet til hverandre, at vi begge ønsket det beste for den andre og at både han og jeg var villige til å legge ned en innsats. Enten det gjaldt vennskap, kjærlighet eller å bryte kontakten. Men alt var glemt dagen etter.

      Jeg innså ikke før nå nylig at dette IKKE handler om at vi er forskjellige personer – at han er impulsiv og en handlingens mann, mens jeg foretrekker forutsigbarhet og gjerne prater om ting. Det handler om egoisme, manglende respekt og omtanke. Noen ganger lurer jeg på om det kanskje også er et slags spill. Se – denne situasjonen gjør henne fortvilet. Lurer på hvor langt jeg kan pushe det før hun sier stopp eller bryter sammen? Hvor åpenlyst jeg kan gjøre det?

      Etter å ha lest en del her er mitt inntrykk at mange av disse folka vi har rotet oss bort i trives og blomstrer omvendt proposjonalt med vår velferd. Min har aldri vært så nedbrutt som da gode ting skjedde i livet mitt. Han virket nesten syk og deprimert. Jeg ville jo selvfølgelig hjelpe han på alle måter jeg kunne. Støtte han, lytte til han, dele gleden med han og bare være der for han. Mens når forholdet til han begynte å ødelegge selvfølelsen min, når jeg etterhvert mistet gleden og interessen for alt jeg tidligere satt pris på – da var han plutselig i storform. Og det var ikke snakk om å prøve å hjelpe meg opp, slik jeg hadde forsøkt med han. Nei, nei, da skulle det sjalusifabrikkeres, ghostes og trykkes ytterligere ned. All omtanke og innsats var plutselig borte, og det var som om han så meg med et helt nytt blikk. Et mye kaldere et. Og det der er så rart å innse. At personen som har “ødelagt” deg ikke bryr seg og ikke vil hjelpe deg. Hva skjedde med “det er oss mot verden”? Nei. P suger livskraften ut av deg, og istedenfor å takke, bare ler han og går videre til neste (helst med deg som tilskuer og som leverandør av NF).

      Takk igjen for denne bloggen!

    2. Dette har jeg lagt merke til! Jeg har vært sammen med først en N og så en P. Begge gjorde dette. Psykopaten skulle kjøpe et hus han hadde tenkt å leie ut om sommeren sammen med en venn. Men vennen så huset og trakk seg. Da gikk jo planene hans i knus, han skulle jo bli rik på det der. Selv om han skulle gå inn med 10 % kapital og vennen resten..Min P hadde ingen utdannelse eller penger på bok. Da gikk han rundt og grublet før han plutselig tok kontakt med en bekjent som hadde vært i samme treningsmiljø som han for mange år siden. For å få han til å finansiere. Denne personen skjønte selvfølgelig ingenting. Han hadde også sluttet med denne fritidsaktiviteten de hadde til felles også..så det ble en merkelig samtale. N kunne også ringe folk han ikke hadde snakket med på mange år og ikke hadde noe til felles med lengre og forvente at alt var som før.

    3. Oi. Akkurat dette har jeg tenkt en del på også. Reagerer når noen er veldig raske til å fremstille andre som ”Beste, skjønneste, godeste”. Tenker ofte ”Du kjenner dem knapt…” eller ”… vi kjenner knapt hverandre?” En ting er jo å kjenne en slags beundring for folk man er i ferd med å bli kjent med, eller å bli positivt nysgjerrig, men det er jo vanlig å holde litt igjen. Man venter ikke å få en plass i andres liv så fort.
      I motsetning til deg har jeg mer erfaring med at slike mennesker er godt likt, i alle fall på overflaten, og at man blir fremstilt som negativ dersom man ikke knytter seg så raskt til kollegaer eller folk man treffer gjennom hobbyer. Føler at denne adferden er et dårlig tegn uansett om det ikke behøver å innebære p/n, og holder meg litt unna.

      1. “Reagerer når noen er veldig raske til å fremstille andre som ”Beste, skjønneste, godeste”.”
        Det er faktisk ofte en narsissist som gjør dette. De idealiserer, og folk er sorte eller hvite. De lever også kun her og nå, og er overflatiske. Derfor slår det dem ikke at folk er mangesidige, og at andre sider kan dukke opp lenger inn i fremtiden. Og når det skjer, så snur narsissisten og begynner å sverte dem fordi de nå er “sorte”.
        For som du skriver, sunne mennesker holder litt igjen og ser personen an.

    4. Interessant å lese, på det mellommenneskelige plan. Jeg fikk assosiasjoner til flere hendelser med en tidligere venninne. Takk for at du deler!

    5. To p/n i samme rom, eller i en relasjon, hvordan går det? Virker som om de har lignende kjærlighetsspråk, som dyre gaver og store gester, og begge er opptatt av å være alfahannen/hunnen… Men blir det for likt i lengden, ingen lyttende part, ingen som gir mer enn de tar? Kan p/n sette pris på andre av samme ulla så lenge de er av motsatt kjønn(eller det kjønnet personen er tiltrukket av)?

      1. Det kan faktisk gå veldig “bra”. To narsissister vil ernære hverandre. De næres av konflikter. I tilfellet en psykopat og en narsissist, så vil psykopaten nyte godt av den gode fasaden, fordi psykopaten vil fremstå som den rolige og fornuftige utad, mens narsissisten vil fremstå som dramatisk og irrasjonell. Også her vil de to ofte forbli sammen.

        1. På den ene siden tenker jeg at dette kan bli ”paret fra helvete” for noen som må forholde seg til begge to i familien eller på en arbeidsplass. På den andre siden slipper kanskje noen med mer vanlig følelsesliv å bli brutt ned og sugd tom?
          Leter p/n fortsatt etter en ”oppgradering”, som en del av dem virker til å tenke rundt en partner? Hvordan reagerer den andre p/n dersom partneren gjør dette?
          Blir trianguleringen i så fall gjensidig, og hvordan reagerer p/n på trianguleringsadferd fra andre? Det er jo så mye der de fleste av oss ville droppet eller det ikke en gang hadde falt oss inn å gjøre i en relasjon… men hva om de står overfor en likesinnet?

          1. Ja, du har konstellasjoner som Bonnie & Clyde, og Paul Bernardo og Karla Homolka (seriemorderpar fra Canada). Så slike par kan være livsfarlig for uskyldige. Men i de fleste tilfeller så tenker jeg som deg – la de spise hverandre, så kan uskyldige gå fri.
            Ang. triangulering. Som sagt, de næres av hverandres konflikt og alt som kan avgi NF, inkludert konstant triangulering. Du har sikkert en gang hørt noen bemerke “jeg fatter ikke at de fortsatt er sammen, de krangler jo hele tiden”. Ofte vil det da være snakk om et p/n par.

    6. Må bare takke for det du legger ut på youtube og her..i 7 år har jeg tenkt at noe skurrer, men naiv og introvert har jeg trodd det beste eller at det går over…plutselig fikk jeg mot til å flytte og kjenner stresset, frykten for et lunefullt humør og sinne mot meg og ungene og den påbegynnende angsten er på retur etter 4 uker for meg selv. Og MYE takket være at jeg har hørt på og fått bekreftelse på hvordan en p/n er ovenfor et objekt. Tusentusen takk👍

      1. 9 år etterpå så beskytter jeg meg ennå for hva p vil projisere, projekter, projektivt identifisere, forvrenge, og ikke minst OPPDIKTE; om alle mine planer. jeg føler det hånlige og motbydelige nærværet 90% av tiden.
        ta tiden til hjelp. Beskytt deg mot slangen. utdann deg om p/n så du kan ordlegge det (denne bloggen er en god start). vit at d vil ta lang tid. og at d kan bli bedre avh av din innsats. ikke forvent normal atferd fra din p noensinne, kun unormal. forvent d uforventelige og utrolige. og løp i motsatt rtn.
        lykke til.

    7. Har en del tanker og funderinger nå, håper ikke det blir for mye. Førsteinntrykket mellom overt og covert adferd virker jo som natt og dag! Den overte adferden er noe jeg har holdt meg unna selv før jeg kunne definere det. Man kjeder seg sammen med folk som kun er opptatt av å skryte av seg selv og posere for bilder, blir frustrert av de som alltid skal snakke over andre og ha det siste ordet, og får en udefinerbar ubehagsfølelse av noen som virker blide og sprudlende, men virker alt for ”på”, eller at gleden virker grunn og påtatt. Utrolig nok virker selv noen av de overte til å være populære…
      Coverte kan jo fremstå som noen som også viser omsorg og omtanke for andre, i alle fall en stund. Eller som noen som har slitt med noe, og i min erfaring er de flinke til å få det til å fremstå som om man har mye til felles, kanskje mer enn man egentlig har…
      Og det er derfor man prøver å unnskylde adferden deres en stund, i alle fall gjorde jeg det. ”Men h*n har jo hatt det tøft selv!” Og man havner i en syk syklus hvor personen virker så oppmuntrende overfor kollegaer, naboer og gud vet hvem, og man tigger om å oppleve noe annet enn en kald skulder og grenseoverskridende adferd. Så ikke hvor unormalt det var før lenge etterpå.

        1. Kanskje begge to lett oppsøker ensomme mennesker, men overte blir vel mye ”Tenk så heldig (patetiske) lille du er nå, som får lov til å nyte mitt selskap!” Og så virker de til å reagere negativt på mennesker som ønsker å være uavhengige. Trenger ikke å konkurrere med dem om lederskapet en gang, bare vise seg selvstendig.

          Enten har jeg blitt oversett av folk som holder på sånn(kan være takknemmelig for det i ettertid), de har vært på jakt etter mer spennende mål, eller så har jeg følt at det er en lavmælt, uutalt konflikt mellom oss. Jeg er ganske stille og selvstendig, og ikke typen til å behandle nye bekjentskap som guder. Liker ikke å bli kontrollert heller.

          Har følelsen av at man må oppleve den coverte adferden for å kunne virkelig skjønne den, for her er det mye som overlapper med vanlig adferd en stund, før personen kanskje forandrer seg drastisk. H*n virker ikke ekstremt positiv eller negativ, lovebombingen er diskré, personen blir godt omtalt av bekjente, h*n klager kanskje, men så langt på ting det virker vanlig å klage på… Og dessverre tror jeg noen av oss som har vokst opp med en følelse av avvisning og å ikke strekke til, blir motivert av push-pull-dynamikken, inntil vi må ta et oppgjør med følelsene våre.

          1. Ang. din siste setning. Folk som er vant til å bli avvist og ignorert, opplever det som kjent og til og med trygt. De reagerer derfor ikke nevneverdig når p/n begynner å devaluere. De tolererer devalueringen mye lenger enn mennesker med sunne grenser. Derfor er jeg her på bloggen opptatt av grensesetting. Jeg er også opptatt av “hvordan-ville-din-aller-sunneste-venn-reagere-på-lignende-behandling” filosofien. Det hjelper å stille seg litt utenfor seg selv for å se galskapen. Til slutt så er det en av grunnene til at NK er så viktig, og ta tiden til hjelp. Det er lettere å se galskapen i retrospekt, enn når man står midt i den.

      1. Ja, det KAN de bli de hvis
        1) De trenger NF, og objektet er en stor kilde til NF.
        2) Hvis objektet har forlatt dem (de tåler ikke å bli at objektet tar kontrollen i egne hender. De tåler heller ikke å bli dumpet/avvist).
        3) Hvis objektet får en ny kjæreste. Men det er ikke sjalusi. Normale mennesker blir sjalu. Hos p/n så handler det mer om eiesyke. De eier deg og tåler ikke at andre tar noe som er deres. Forestill deg at noen stjeler bilen din, og du ser dem kjøre rundt i byen i ditt åsyn. Du blir rasende. Ikke fordi du elsker bilen og synes det er trist at den har funnet en ny eier, men fordi du blir helt slått ut av frekkheten ved å stjele den. Slik tenker p/n.
        4) De blir besatt av hevn.

        1. Men hvis de har mange offer, tror de at de eier alle disse? Er de like eiesyke overfor alle de objektene de har en såkalt intim relasjon med? Han jeg tenker på virker veldig obsessed periodevis – Så er han veldig “off” periodevis. Men han har fulgt samme oppskrift i de 6 årene jeg har kjent ham. Tror jeg har funnet ut av det meste når det gjelder ham, blir ikke så kjempeoverrasket over det han kommer med lenger. Men han ser så tilsynelatende normal ut.

          1. Det er egentlig kun primærobjekter som er “ofre”. Sekundær- og tertiærobjekter er nærmest kun fremmede som de henter NF fra. Så det er også kun primærobjekter de tror de eier. Men husk at de kan ha mange primærobjekter som de har samlet opp gjennom årene. Når han er “off” med deg – som du skriver – så er han mest sannsynlig opptatt med et av de andre.

            1. Dette med at de kan være on/off på den måten synes jeg kompliserer ting. I perioden han er “on” jobber jeg hardt for å bryte kontakten, men når jeg endelig får det til føler jeg meg ikke glad og fri. Isteden blir jeg bare gående å vente. For jeg vet jo hvor pågående og intens han egentlig er, og at han snart skrur seg på igjen. Og da må jeg liksom være forberedt. Så istedenfor å nyte livet uten han, er han i tankene mine konstant. Jeg forbereder svar, spiller av ulike scenarioer, prøver å forutse hans neste handling, osv. Og når han etter hvert faktisk tar kontakt igjen er jeg helt utslitt og bare gir etter. Tiden uten han har jo dessuten gitt meg litt avstand til alt det negative, og det som står igjen er fantasien om hvem han kunne vært og hva vi kunne hatt sammen. Så er det på’an igjen. Forhåpentligvis ikke denne gangen, vel og merke. Men jeg må jobbe med meg selv for å ikke skli inn i den fella det er å tenke “men han er jo egentlig ganske god på bunnen”, “vi er bare ulike mennesker, jeg bare misforstår han fordi jeg ikke er vant til en slik væremåte”, “vi må jo kunne være venner, det var jo mye fint også”, “vi er for voksne til å holde på med blokkering og NK. Hva har han gjort meg?” osv.

              Hvordan minner man seg på alle grunnene til at dette ikke er et menneske man vil ha i livet sitt, etter hvert som tiden går og vedkommende ikke er der for å minne en på det? Og hvordan unngår man å bagatellisere og rettferdiggjøre alt som skurrer?

            2. “men når jeg endelig får det til føler jeg meg ikke glad og fri. Isteden blir jeg bare gående å vente”. Dette er jo traumebåndets natur, og du beskriver det helt etter boken. Med riktig NK så går du ikke og venter, for han har ingen mulighet til å nå deg.
              “Hvordan minner man seg på alle grunnene til at dette ikke er et menneske man vil ha i livet sitt, etter hvert som tiden går og vedkommende ikke er der for å minne en på det? Og hvordan unngår man å bagatellisere og rettferdiggjøre alt som skurrer?”. Skriv hendelsene ned, uten analyse og uten filter. Bare slik de skjedde. Både store og små hendelser. Få din sunneste venn til å lese dem høyt for deg, og spør deretter om vedkommendes reaksjon. Merk også din egen reaksjon, når du hører dine egne opplevelser lest høyt.

        2. Jeg er forresten usikker på om obsessed er riktige ordet her – kanskje manisk er et rettere ord. Det er vel rett å kalle dem maniske når det er noe de absolutt må ha. Det er da de kan bli så ekstremt masete som en 3-åring kanskje? Jeg kan forresten nesten forutsi etterhvert hva som er neste trekk hos “min” N/P – De er egentlig ganske forutsigbare, selv om han fremdeles overrasker/sjokkerer meg av og til.

    8. Confuciusa – Det du skrev i siste innlegget ditt beskriver på en prikk hvordan jeg har det. Jeg vet at han ikke er sunn for meg, han er 99% sikkert en P/N (jeg trenger det avgjørende beviset for at han er det tror jeg at jeg tenker ubevisst), jeg glemmer ut hvordan han egentlig er. Og jeg ser at jeg kun er en Mastuberingsdukke for ham som han like gjerne kan treffe fysisk som på nett. På nettet sender han gjerne både bilder og filmer av seg selv, tror han får en “high” av at jeg ser på ham sånn. Lurer på om de ikke forstår at et skikkelig nærbilde/video av kjønnet ikke akkurat er noen “høydare”. Men når han er off, går jeg likevel og venter på livstegn. Da har jeg planlagt å være off selv. Men de planene glemmer jeg med en gang jeg får livstegn. Jeg vet ALT om NK, men klarer det ikke enda. Jeg er nok ekstremt spenningssøkende, og frykter at jeg aldri mer skal få en sånn slags spenning i livet mitt som jeg har med han her. Han er som en rus. Jeg trenger egentlig ikke å treffe ham fysisk, jeg får et påfyll av drug’et bare av å få et livstegn fra ham. Og det vet han nok. Han gir hamsteren (meg) en pellet av og til slik at jeg blir værende i hamsterhjulet.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg